כיצד ליצור פח קומפוסט עבור חרקי גינה

יצירת פח קומפוסט היא דרך מצוינת להפוך את פסולת החצר והמטבח שלך לאדמה עשירה בחומרים מזינים עבור הגינה שלך. אבל האם ידעת שפחי קומפוסט יכולים גם לספק בית גידול למגוון חרקים מועילים, כולל תולעי אדמה, חיפושיות וזנב קפיץ? בפוסט זה בבלוג נראה לכם כיצד ליצור פח קומפוסט שהוא לא רק נהדר עבור הגינה שלכם אלא גם מועיל לחרקים שקוראים לו בית.

שלב 1: בחר את סל הקומפוסט שלך

ישנם סוגים רבים של פחי קומפוסט זמינים, כולל פחי פלסטיק, פחי תיל ופחי עץ. אתה יכול גם להכין פח קומפוסט משלך באמצעות חומרים כגון משטחים, בלוקים או אפילו פח אשפה ישן. לא משנה באיזה סוג של פח תבחרו, ודאו שהוא לפחות 3 רגל קוטר וגובה 3 מטר, מה שיספק מספיק מקום לקומפוסט להתחמם ולהתפרק כראוי.

שלב 2: בחר מיקום

בחר מיקום לפח הקומפוסט שלך נוח לגישה, אך גם מחוץ לאור שמש ישיר, שעלול לייבש את הקומפוסט. אתה גם רוצה לוודא שהפח נמצא על קרקע ישרה, מה שיעזור למנוע ממנו להתהפך או להתמקם בצורה לא אחידה.

שלב 3: הוסף את שכבת הבסיס

כדי ליצור בית גידול בריא לחרקים, אתה צריך להתחיל עם שכבת בסיס של חומר גס כמו זרדים, ענפים או קש. שכבה זו מספקת זרימת אוויר וניקוז, מה שעוזר לשמור על הקומפוסט מלהיות רטוב מדי ודחוס.

שלב 4: הוסף את חומרי הקומפוסט

ברגע שיש לך את שכבת הבסיס במקום, התחל להוסיף את חומרי הקומפוסט שלך. אלה יכולים לכלול שילוב של חומרים "ירוקים" כגון שאריות מטבח, גזרי דשא ועלים טריים, וחומרים "חומים" כגון עלים יבשים, נייר מגורר ושבבי עץ. הקפידו לקצוץ או לגרוס את החומרים לחתיכות קטנות, מה שיעזור להם להתפרק מהר יותר.

שלב 5: הוסף מים והפוך את הקומפוסט

לאחר שהוספתם את חומרי הקומפוסט שלכם, הרטיבו אותם היטב עם צינור או מזלף. הקומפוסט צריך להיות לח אך לא ספוג. לאחר מכן, השתמש בקלשון או במפנה קומפוסט כדי לערבב ולאוורר את הקומפוסט. הפיכת הקומפוסט מסייעת בפיזור שווה של החומרים ומספקת חמצן לחיידקים ולחרקים המועילים החיים בתוכם.

שלב 6: חזור על התהליך

המשך להוסיף שכבות של חומרי קומפוסט ולהפוך את הקומפוסט כל שבוע או שבועיים. עם הזמן, החומרים יתפרקו לאדמה כהה ומתפוררת, עשירה בחומרי הזנה ומועילה לגינה שלכם.

על ידי ביצוע שלבים אלה, אתה יכול ליצור פח קומפוסט שלא רק מועיל לגינה שלך אלא גם מספק בית גידול למגוון חרקים מועילים. תולעי אדמה, חיפושיות וזנבות קפיצים הם רק חלק מהחרקים שיתקשרו לפח הקומפוסט שלכם, ויעזרו לפרק את החומרים וליצור מערכת אקולוגית בריאה לאדמה. אז למה לא לנסות ולראות אילו סוגי חרקים אתה יכול לגלות בפח הקומפוסט שלך?

No Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *